2011. október 10., hétfő

Gasztro Bloggereket pályáztatott a Tokaji Borecet Manufaktúra, receptem bekerült a könyvecskébe

         Az országot járva mindig keressük azokat az alapanyagokat kis manufakturális készítményeket, amiket fel tudunk használni a rendezvényeinkre. Ezt a kis manufaktúrát például ügyvezetőnk találta egy kis Zempléni településen, Bodrogkeresztúron.


Tokaji Borecet

         A tokaji borecet kizárólag a méltán híres és külföldön is elismert tokaji borból készül.
Amúgy is szívesen dolgozunk minőségi alapanyagokkal, de Magyarországon ilyen jó borecetet e különleges nedűből nem készít senki se.

Borecetjeikben nem található semmilyen hozzáadott anyag, ezek kizárólag a természetes úton, a borokból származó és az ecetsav-baktériumok által közvetített összetevőket tartalmazzák. Valódi alkímia: a borban eredetileg jelenlevő alkohol alakul át ecetsavvá, már pár cseppnek is intenzív karaktert kölcsönözve, mely erős, ugyanakkor játékos formába önti borunk örökségét.

         Mindig történik náluk valami érdekes, vagy új termékeiket teszteltetik szakemberekkel, vagy fesztiválokon vesznek részt, mint legutoljára a Tokaji fesztivál, kézműves manufaktúrák fesztiválján vagy kiírnak pályázatot Gasztró Bloggereknek, borecetükkel készítendő ételekre.


Örömteli hírt kell közölnöm, bekerült egy ételem ebbe a kis könyvecskébe:

Recept füzet.


Grillezett Pulykamell lila káposzta lekvárral

0,64 kg Pulyka mell filé (4db két ujjnyi szelet)

0,35kg lila káposzta

0,15kg vöröshagyma

2ek áfonya lekvár

0,1l vörösbor

1-2ek méz

2ek Mézes Tokaji Borecet

0,05lolíva olaj

1 ek. Tandori fűszer keverék,

Tengeri só

Hagymát olíva olaj felén dinszteljük, csíkokra vágott káposztát és az összes alapanyagot (kivétel:pulyka mell+Tandori fűszer keverék) hozzá adjuk, lassú lángon főzzük, ha levét elpárologtatja vízzel mindig kicsit felöntjük,ha a káposzta megpuhult akkor már nem szabad tovább felönteni,

Húst Fűszerezzük, olíva olajon megsütjük, káposzta lekvárral tálaljuk

1 megjegyzés: