2012. október 21., vasárnap

Birsalmasajt recept, egy szombati bevásárlás az Újpesti piacon

már lehet nagyon szép birsalmákat találni a piacokon (recept a cikk végén)

Szép szombat reggeli napra ébredtünk, természetesen a srácok már , mint mindig, meghiúsítják a késői dagonyászást az álmok mezején. Tehát, 8 órakor már a piacot vettük célkeresztbe.


még azért korán volt, legalábbis Danikán ez látszik.



Ebből jó kis toros káposzta lesz, vagy lucskos....



birs, szőlő, ringló, körte és még sok finomság. Volt vargánya is de 4000-ért  nem vettem meg, amikor 1000-ért veszik át most a gyűjtőktől.
Mit ér egy reggeli piacozás lángos nélkül

Na de ilyen tuti kis lócán várni a sorunkra a lángososnál. Ez nagyon tuti:)



Apa mindjárt sorra kerül:)










És itt a birsalma sajt receptje, amit a nagyi 1000pecsétes titokként kezelt.

A birsalmát megmossuk, negyedeljük, kicsumázzuk.
Fel tesszük főzni úgy hogy a víz épp hogy el lepje.
Miután megpuhul, leszűrjük, és lemérjük.
A birs kilójánként 75dkg cukrot adunk hozzá, és leturmixoljuk botmixerrel.
Fel tesszük főzni kis lángon, na ez itt a Vezúv, 30-45percig harcolunk a vulkán kitörésekkel.
Birsalma sajt egyik nagy kihívása, a blupp-ogó birsalma Vezúv.

Majd kb egy újnyi vastagságban kiöntjük egy sütőpapirral kibélelt tepsibe.
Lehet diót , mazsolát hozzá keverni a végén, és úgy kiönteni a tepsibe.

3-4napig szárítjuk egy oldalt, majd megfordítjuk, itt már elég  2 nap is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése