már lehet nagyon szép birsalmákat találni a piacokon (recept a cikk végén) |
Szép szombat reggeli napra ébredtünk, természetesen a srácok már , mint mindig, meghiúsítják a késői dagonyászást az álmok mezején. Tehát, 8 órakor már a piacot vettük célkeresztbe.
még azért korán volt, legalábbis Danikán ez látszik. |
Ebből jó kis toros káposzta lesz, vagy lucskos.... |
birs, szőlő, ringló, körte és még sok finomság. Volt vargánya is de 4000-ért nem vettem meg, amikor 1000-ért veszik át most a gyűjtőktől. |
Mit ér egy reggeli piacozás lángos nélkül |
Na de ilyen tuti kis lócán várni a sorunkra a lángososnál. Ez nagyon tuti:) |
Apa mindjárt sorra kerül:) |
És itt a birsalma sajt receptje, amit a nagyi 1000pecsétes titokként kezelt.
A birsalmát megmossuk, negyedeljük, kicsumázzuk.
Fel tesszük főzni úgy hogy a víz épp hogy el lepje.
Miután megpuhul, leszűrjük, és lemérjük.
A birs kilójánként 75dkg cukrot adunk hozzá, és leturmixoljuk botmixerrel.
Fel tesszük főzni kis lángon, na ez itt a Vezúv, 30-45percig harcolunk a vulkán kitörésekkel.
Birsalma sajt egyik nagy kihívása, a blupp-ogó birsalma Vezúv. |
Majd kb egy újnyi vastagságban kiöntjük egy sütőpapirral kibélelt tepsibe.
Lehet diót , mazsolát hozzá keverni a végén, és úgy kiönteni a tepsibe. |
3-4napig szárítjuk egy oldalt, majd megfordítjuk, itt már elég 2 nap is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése