2014. március 9., vasárnap

Itt a medvehagyma elrakásának az ideje

Még zsengék, nincs még virágja. Fontos, hogy  minden leszedett levelet meg kell szagolni, hogy fokhagyma illata van e.
Arra nagyon kell figyelni, hogy míg a medvehagyma egy zseniális ehető növény, addig az ugyanúgy kinéző és ráadásul azonos helyet kedvelő gyöngyvirág (mandraguja) mérgező. Csak az illata, és természetesen a hozzáértők, mint én, egyből felismerik a különbséget.

Ami nagyon fontos, hogy a medvehagymát ne fagyasszuk le, hogy miért?
mert elveszti azt a csodálatos színét ami egyébként a régi NDK-s kémiai anyagokkal lehetett csak elő varázsolni.
Én egy kicsit mindig elől hagyok , az jó salátának, vagy egyszerűen vajas kenyérre.
A többit olvasztott vajban (82% zsírtartalommal) turmixolom le és így teszem be a fagyóba, így nem veszti el a színét. Ha kell előveszek egy kis darabot és úgy használom fel, mintha fokhagyma lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése